lauantai 24. elokuuta 2013

Elokuun näyttelyt! :)


Tähän alkuun pakko kertoa kun olen niiiiin iloinen asiasta että Saralla alkoi eilen juoksut!! :) Juoksuja odotettu kovasti alkavaksi ja onneksi Sarakin pääsee syyskuussa nyt sitten yhdistyksen agilitykurssille. Tarkoitus ois mennä molempien koirien kanssa sinne :) 


Rosi poseeraa lenkillä ;)


Varaudutaan syksyyn ja talveen jos korvalehdet aukeaa. Vielä onneksi ehjät korvalehdet .) 

Meidän bussimatkustajat <3 

Ja nyt tarkkaillan ikkunasta missä mennään ;) 



Nyt sitten näyttelyiden pariin. Elikkä 4.8.13 Rosi oli elämänsä toisessa näyttelyssä, pentuluokassa 7-9 kk. Itsekin jännitin kovasti päivää ja kun Rosilla oli vielä juoksut lopuillaan silloin. No näyttelypaikalle saavuimme hyvissä ajoin ja Rosi tajusikin tällä kertaa et mikä on homman nimi. Treenasin alussa Rosia vähän eikä yhtään laukka askelta ottanut :) Ference koiria näyttelyssä oli myös Rosin veljet Frank ja Viki ja Saran veli Romeo.  Ja Sara oli näissä näyttelyissä juniorhandleri kisassa Pepin kanssa. :) 


Frankin omistaja oli tehnyt tytöille hienot viilennys loimet :) Ja kelpasi näyttelyssäkin koirienkin olla kun oli suht lämmin päivä :) Vaikka onneksi tuuli hiukan ettei ihan seisova ilma ollut. 




Ensimmäiseksi Sara pääsi siis Pepin  kanssa  junnukehään. Ja Sara ja Peppi oli 3! Hienosti meni. 

 Tässä Sarasta muutamia kuvia kun on junnukehässä :) 




Rosi kehässä 
Ja sitten pinsereiden omaan näyttelyyn. Näyttelypäivä meni nopeasti Rosi oli kehässä veljien Frankin ja Vikin jälkeen. Molemmat veljet saivat KP:n (kunniapalkinto mitä pennut voivat saada näyttelyistä) Rosi oli yksin kehässä. Pinsereillä oli suomalainen tuomari, oli hyvin tiukka mutta Rosi sai ihan hyvän arvostelun siltä. Rosi ravasi ihan hyvin kehässä, vähän meni selkä köyryssä en tiedä mistä johtui. Ja s kun pyydettiin menemään edes takas juosten niin jokin paperiroska meni tuulen mukana meidän taka oikelta ja Rosi kääntyi sitä sitten katsomaan. :D Mutta kaiken kaikkiaan iso askel siihen verrattuna millaista meillä oli Porvoon erkkarissa Rosin kanssa kehässä :) Edistystä tapahtunut ja eihän muuten opi asioita kun käymällä näyttelyissä. Ja pentuluokassa onneksi vasta harjoitellaan asioita :)




Pinsereitä oli näyttelyssä yhteensä 5. 3 ferencen koiraa pentuluokassa (Viki, Frank ja Rosi), 1 urosten avoimessa luokassa , Romeo ja sitten oli valioluokassa 1 uros ketä ei ollut Ferencen porukkaa.  Frank oli ROP- pentu. 



 Tässä Rosin arvostelu Turun elonäyttelyistä, sijoitus siis PEK 1, ja ei saanut kp:ta. Ja Rosi oli siis 7 kk ikäinen näissä näyttelyissä. 

Riittävät mittasuhteet. Sopiva luusto. Lähes oikealinjainen pää. Hyvät silmät ja korvat. Riittävä kaula ja eturinta. Pysty olkavarsi. Oikeanmallinen rintakehä. Hieman pitkä lanneosa. Polvikulma voisi olla selvempi. Liikkeessä köyristää lanneosaa. 
Tuomarina Finne Leni. 


Ja tässä kaikki Ference koirat ketkä oli elonäyttelyissä (Sara kilpaili junnuissa)
Eli vasemmalta Romeo, Frank, Viki, Rosi ja Sara.










Ja sitten meidän viime viikkoisesta näyttelystä. Samassa paikassa olivat kuin viimeksi, Turussa metsämäen raviradalla. Ja nyt oli kyseessä siis Turun pentunäyttely 18.8.13


Rosi oli ainoana edustaja omassa rodussa. Eli taas päästiiin yksin Rosin kanssa kehään. Ilma oli just hyvä ei ollut liian kylmä eikä kuuma :) Lähdettiin taas näyttelypaikalle n. tuntia ennen ja aika hyvin olin osannut laskea sen et milloin Rosi olisi kehässä. :) Treenailtiin taas kun tultiin näyttelypaikalle ja Rosi tajusi heti mitä täytyy tehdä :) 


Rosi 7,5 kk


Ennen kehää Rosi tutustui 5 kk ikäiseen kääpiöpinseriin  :) 

Rosi kehässä 

Tänään Rosi oli parhaimillaan kehässä. Meidän paras suoritus :) Ravi sujus todella hyvin, ei laukannut ja mun ei tarvinnut pidätellä Rosia :) Hampaat Rosi antoi katsoa hyvin ja muutenkin keskittys täysillä että mitä tehdään :)  Meidän tuloksena olikin sitten PEK 1, ROP-pentu & KP! Todella tyytyväinen olin meidän tämän päiväiseen suoritukseen :) Noh Rosi oli siis Rop-pentu niin mehän sitten päästiin ryhmäkehään mikä oli vasta päivällä. Rosi kuuluu roturyhmään 2 niin sen ryhmän Rop-pentuja vastaan kisataan.  Meillä oli siis 3 tuntia aikaa ryhmäkehän alkuun. Hannu meni siinä välissä käymään kotona hakemassa syötävää ja samalla Sara pääsi mukaan näyttelyihin turistiksi koska muuten ois joutunut olla pitkään kotona. 


Rosin arvostelu: Hyväntyyppinen. Hyvät pään linjat. Alaleuka voisi olla hieman vahvempi. Hyvä säkä. Saisi olla voimakkaammin kulmautunut edestä ja takaa. Selvä sukupuolileima. Liikkuu hyvin. Hyvä luonne. Riittävä luuston vahvuus. Lanneosa voisi olla hieman lyhyempi. 
Tuomarina Markio Marina 






Tässä ollaan sitten Rosin kanssa ryhmäkilpailussa. Aluksi seisotettiin sen aikaa kun tuomari oli saanut 1 ryhmän voittajat päätökseen. 4 parasta siis palkitaan. Ja kun oli meidän vuoro niin juostiin n. kierros ympäri ja sitten seisotusta ja siitä tuomari valitsi sitten 4 parasta. Rosilla ei ollut enää sen kierroksen ravipätkän jälkeen kärsivällisyyttä. Tai Rosi oli niin väsynyt ettei nakitkaan maistuneet. Ei siis seisty enää paikallaa kehässä. Mutta hyvää kokemusta tämä oli meille molemmille :) 








Rosi ROP-pentu ja KP Palkintojensa kanssa :) 




Tässä loppu kesän näyttelyt :) Seuraavaksi olisi Vantaan näyttelyt syyskuussa, ja se on viimeinen  näyttely pentuluokassa. Ja lokauussa mennään Rosin kanssa varmaan Hämeenlinnan ryhmikseen ennen kuin Rosi lähtee ulkomaille näyttelyihin. Osaisi sitten jo toimia oikein ;) 
























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti